Kategoria: Herbaty zimowe
Przysmak św. Mikołaja
Smak:
delikatna nuta pomarańczy
Skład:
herbata zielona, kwiat pomarańczy, pomarańcza, jabłka, migdały, aromat

Inne herbaty z kategorii: Herbaty zimowe
Opis gatunku
Herbaty zimowe
W tym dziale znajdą Państwo herbaty specjalnie przygotowane na okres zimowy. Znajdziemy w nich dużo aromatycznych przypraw i owoców dzięki którym łatwiej jest sprostać zimowej aurze. W okresie świąt Bożego narodzenia są to najlepiej sprzedające się mieszanki.
Przysmak św. Mikołaja
Cena netto: 10,00zł
Parzenie
Herbatę zieloną należy zalewać wodą o temperaturze od 60 °C do 80 °C w zależności od rodzaju herbaty. Parzyć należy do trzech minut, aby herbata nie nabrała gorzkiego posmaku. Te same liście można parzyć nawet do 3 razy, a najwartościowszym naparem jest zazwyczaj drugi. Pierwszy często jest wylewany. W przypadku japońskiej herbaty, woda powinna ostygnąć do nawet 60-70°C przed parzeniem. Zielona herbata może być parzona kilka razy z tych samych liści.
