Twój koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Zaloguj się
Logowanie
Utwórz konto Zapomniałeś hasło ?

Kategoria: Herbata zielona z aromatem

Jabłka De Luxe

Smak:
orzeźwiający, jabłkowy z nutą mięty

Skład:
herbata zielona, plasterki jabłek, jabłka, aromat, mięta

Inne herbaty z kategorii: Herbata zielona z aromatem



Opis gatunku

Herbata zielona z aromatem

Herbaty aromatyzowane, powstają przez mieszanie dodatkowych aromatów z liśćmi herbat – zielonej, czarnej, pu-erh,  lub ulung. Czynność tę wykonuje się tuż przed pakowaniem, czyli po dokonaniu się wszystkich procesów związanych z produkcją herbaty. Najczęściej do herbat dodaje się płatki kwiatów (róży, jaśminu) lub owocowych esencji  zapachowych (pomarańczowych i cytrynowych). Herbata Earl Grey, która została nazwana na cześć brytyjskiego premiera Edwarda Grey, jest prawdopodobnie najbardziej znaną aromatyzowaną herbatą, dodaje się do niej olej bergamotki.

© Źródło: Wikipedia, [autorzy], licencja: [CC-BY-SA 3.0 Deed]

Jabłka De Luxe

Jabłka De Luxe

Cena: 18,45zł
Cena netto: 15,00zł
Stan magazynowy: Dużo
Ilość: =50g  Do koszyka
   - LUB -   

Parzenie

Herbatę zieloną należy zalewać wodą o temperaturze od 60 °C do 80 °C w zależności od rodzaju herbaty. Parzyć należy do trzech minut, aby herbata nie nabrała gorzkiego posmaku. Te same liście można parzyć nawet do 3 razy, a najwartościowszym naparem jest zazwyczaj drugi. Pierwszy często jest wylewany. W przypadku japońskiej herbaty, woda powinna ostygnąć do nawet 60-70°C przed parzeniem. Zielona herbata może być parzona kilka razy z tych samych liści.

Herbata zielona z aromatem
do góry